Beeztees
Nieuws

De nieuwe definitie van een hondenleven

In het kielzog van de menselijke consumptiemaatschappij zijn ook de leefomstandigheden van onze huisdieren flink veranderd. In eenvoudigere tijden kreeg de hond hoogstens een doos in de garage en een metalen bak met brokken. De kat kreeg een schoteltje melk en een stuk kaas. Zo lang hij de boerderij muisvrij hield althans. Tegenwoordig zijn onze huisdieren een stuk meer luxe en comfort gewend. Speeltjes, lekkernijen, dekentjes en speeltoestellen. Onze huisdieren bezitten bijna net zo veel producten als wij! In deze blog praat ik je bij over de meest opzienbarende producten waarmee je je huisdier kunt verwennen.

Hondensnacks

Wie de webshop van Beeztees bezoekt, ziet al snel allerlei producten die niet tot de eerste levensbehoeften behoren voor een huisdier. Onder de te bestellen etenswaren voor honden bevinden zich bijvoorbeeld kippenpoten, varkensoren of een kauwbot gevuld met pens. Chinezen eten ook kippenpoten en varkensoren, zo weet ik van een recent bezoek aan Hong Kong, maar voor de gemiddelde Westerling zullen alle drie de gerechten niet bepaald aantrekkelijk klinken. Blijkbaar zijn honden qua smaak meer oriëntaals georiënteerd dan op de Vlaamse cuisine (hoewel ze ongetwijfeld ook een bak Vlaamse frieten zonder probleem leeg schransen).

Hondenluiers en hamster-urinoirs

Bij de overige accessoires vallen mij meteen de hondenluiers op. In eerste instantie klinkt het een beetje gek in mijn oren, maar bij nader inzien snap ik waarom dit een logisch product is voor een hond. Het duurt vast menig sessie bij de hondentraining voordat een pup doorheeft dat een kamerplant geen toilet is, maar een gelijksoortige plant die buiten staat wel. Dit is waarschijnlijk niet heel makkelijk te begrijpen volgens de wetten van de hondenlogica. Deze periode van verwarring bij je pup kan overbrugd worden met de hondenluier.

Bij hamsters zie ik dat er een soort plastic urinoir beschikbaar is. Mijn eigen hamster plaste vaak precies op de plek waar hij sliep, maar hij had dan ook geen hamster-urinoir. Iets om aan te denken voor de volgende keer dat ik een hamster in huis haal.

Hondenballenbak

Mijn broek zakt af als ik op de website langs een hondenballenbak scroll. Ik als semi-verwend kind had niet eens een ballenbak. Hiermee hebben huisdieren naar mijn mening een status verworven waarbij bepaalde uitdrukkingen achterhaald zijn. Een hondenleven bijvoorbeeld. Dat zou een vervelend bestaan aanduiden. Ik stel voor dat een hondenleven voortaan de betekenis krijgt van een luizenleven en andersom. Luizen worden immers bestreden en uitgeroeid, terwijl honden een leven lang lanterfanten in de hondenballenbak.

Geef een reactie