Stoomcabine
Nieuws

De voordelen aan een stoomcabine

Een lekkere douche is iets waar we allemaal van kunnen genieten. Je komt thuis van een lange dag werken, of school, en dan is er niks beter dan een hele warme douche. Het is relaxed, en je voelt je weer fris en klaar om te gaan. Maar er is iets wat nog beter is dan een warme douche. En dat is een goede stoomdouche. Het is eigenlijk een soort kleine sauna, voor in je huis. Het is minder warm dan een sauna, maar ondanks wel minstens even lekker. Misschien zelfs wel beter juist omdat het wat minder warm is. Wat wel hetzelfde is als met een sauna, is de gezondheidsvoordelen. En deze zal ik even kort beschrijven in dit blogje voor de mensen die nog twijfelen of ze het nou wel of niet moeten kopen. Want naar mijn mening is het een ontzettende aanrader!

Goed voor de spieren, botten en gewrichten

Iets wat de Romeinen vroeger al door hadden, is dat het zitten in een stoomcabine ontzettend verfrissend aanvoelt. Al helemaal als je er daarna uitstapt, voelt het alsof je herboren bent. Dat komt omdat de opgebouwde spanning in je spieren heel erg verlicht wordt in zo’n stoomcabine. Door de warmte van de stoomcabine heb je een betere bloedsomloop in de spieren, wat de spanning heel erg afneemt. Perfect dus na hard gesport te hebben, of na een lange dag werk. Of gewoon om jezelf even te verwennen. Ook voor je botten en gewrichten is het ontzettend lekker. De warmte en de stoom kan de pijn heel erg verlichten. Hierdoor is het dus helemaal perfect voor mensen die vaak last hebben van hun botten en gewrichten. 

Ook voor de huid is het erg goed

Niet alleen voor wat in je lichaam zit is het goed, ook voor op de oppervlakte kan het erg fijn zijn. Anders dan met baden waar je een hele rimpelige huid van krijgt, is een stoomcabine juist reinigend voor je huid. Ook voor je poriën is het heel reinigend. Door de hitte in de stoomcabine ga je transpireren, wat afvalstoffen uit je poriën mee neemt. Ook door de snellere circulatie van bloed, wordt het lichaam gestimuleerd om sneller nieuwe cellen aan te maken. Dit zorgt voor een gezondere en zachtere huid. En wie wil dit nou niet! En als laatste, gaan de poriën ook beter openstaan door de snellere bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere opname van vocht waardoor je er langer jong uit blijft zien. Alleen maar voordelen dus bij zo’n stoomcabine!

Geef een reactie