Nieuws

De voordelen van de kunstkerstboom

Misschien gebruik je al jaren een echte kerstboom en ben je van plan om dit nog jaren te blijven doen. Toch kan het zo zijn dat je af en toe ook wat nadelen ervaart aan een echte kerstboom, zoals het uren uitzoeken van precies het goede formaat, het naar huis krijgen van de boom op een lastige manier en het plaatsen van de boom. In zulke gevallen is een kunstkerstboom helemaal niet zo’n gek idee. Kunstkerstbomen zie je tegenwoordig veel vaker in huishoudens terug en dat is niet zonder reden. Kunstkerstbomen worden namelijk steeds reëler ontworpen waardoor het hebben van een kunstkerstboom helemaal geen afbreuk meer doet aan de kerstsfeer in je huis. Het taboe dat een kunstkerstboom geen sfeer meebrengt in huis is dus verleden tijd. Wil je misschien ook wel een kunstkerstboom kopen? Lees hieronder dan vooral even verder en kijk of de voordelen van een kunstkerstboom genoeg reden zijn voor jou om over te gaan op een kunstkerstboom. 

Praktische voordelen van de kunstkerstboom

Het eerste voordeel begint al op het moment dat je normaal bij de bouwmarkt of een andere plek staat om de perfecte kerstboom te zoeken. Dit uitje hoef je niet meer te doen als je een kunstkerstboom hebt. Je kiest één model dat het beste bij je past en dit gebruik je voor de aankomende jaren gewoon weer. Dat maakt een kunstkerstboom tevens een duurzame en goedkopere oplossing voor op de lange termijn. Je doet namelijk een aankoop voor een veel langere periode dan een jaar. Omdat je de kunstkerstboom netjes in stukjes weer kunt opbergen op zolder, kun je deze net zo makkelijk weer opzetten als de tijd van het jaar weer is aangebroken. Dit betekent dat je niet meer in de weer hoeft met bevestigingstouwen op het dak van je auto of in de aanhangwagen zodat je de zware boom thuis kunt krijgen. Een ander voordeel is dat een kunstkerstboom vaak licht van gewicht is en je deze vaak gewoon in een soort haak systeem kunt zetten waarna de boom gewoon vast blijft staan. Dit scheelt een hoop tilwerk met een echte boom en ook het klemzetten van de boom is geen gedoe meer. Tot slot is het natuurlijk heerlijk dat de grond onder je boom gewoon schoon blijft. Je hoeft niet continu zand en naalden tussen de plintjes meer te trekken.

Stijlvolle voordelen van de kunstkerstboom

Het eerste grote voordeel is dat een kunstkerstboom geen naalden verliest en ook zijn gezonde, oorspronkelijke kleur altijd behoudt. Dit zorgt ervoor dat je niet genoodzaakt bent om na verloop van tijd je echte kerstboom snel moet weggooien omdat hij helemaal uitvalt en een enorme troep achterlaat. Als je wilt, kun je zelfs je kerstboom het hele jaar laten staan en zelfs dan blijft hij nog net zo mooi als op het begin. Een ander leuk voordeel is dat je kunstkerstbomen kunt kiezen waar de lampjes al in zitten. Hierdoor hoef je niet meer ieder jaar ruzie te maken met de bedrading van de kerstverlichting die altijd op wonderlijke wijze weer vast komt te zitten. Daarnaast kun je zelf precies de kleur kiezen die jij het mooist vindt voor de boom. Ben je al helemaal overtuigd? Ga dan snel op zoek naar de perfecte kunstkerstboom voor jou.

Geef een reactie