Nieuws

Dit maakt de iPad 2019 geweldig

Als je op zoek bent naar een tablet, is de kans groot dat de iPad van Apple de revue passeert. Apple brengt aan de lopende band nieuwe modellen uit, waardoor het soms lastig kan zijn om te kiezen. Een iPad is toch een iPad? Door de wildgroei aan iPads, zouden we haast vergeten dat een iPad die eerder is uitgebracht nog steeds geweldig goed functioneert. Je kunt er dan ook veelal hetzelfde mee als met iPads die actueler aan het Apple gamma zijn toegevoegd. Veel iPads worden niet meer door Apple zelf aangeboden, maar zijn gelukkig nog wel als refurbished iPad verkrijgbaar. In dit artikel lichten we één van de beste basistablets toe: de iPad 2019, of wel de zevende generatie iPad.

Algemene kenmerken

De iPad 2019 heeft een 10.2 inch beeldscherm, wat iets groter is dan zijn voorganger (2018) met 9.7 inch. De iPad 10.2 inch uit 2019 gaat verder waar zijn voorganger, het instapmodel iPad 9.7 uit 2018, ophield: een gloednieuwe iPad van Apple tegen een budgetvriendelijke prijs.

 • Het formaat van de grotere iPad Air, maar de omtrek van de iPad 2018, 9.7 inch.

 • Dit is de iPad van de zevende generatie en dat is te zien aan het sterke, maar vertrouwde ontwerp.

 • Er is een duurzame aluminium behuizing, met glas bovenop en de traditionele thuisknop waarin Touch ID ontgrendeling is verwerkt.

 •  De iPad 2019 is te verkrijgen in drie kleuren:
  Zilver, Goud en Space Grey.

  De hoogte en breedte zijn eigenlijk identiek aan de grotere 10.5 inch iPad Air 2019. De Smart Connector is het grootste pluspunt. Het maakt de iPad 10.2 uit 2019 de goedkoopste iPad die werkt met de Smart Keyboard Cover van Apple, de Slim Combo Keyboard Case en enkele andere accessoires. Ze hoeven nooit te worden opgeladen en zijn direct te koppelen. Hierdoor tover je de iPad 2019 eenvoudig om tot krachtige portable computer.

Beeldscherm iPad 2019

De iPad 10.2 heeft precies een halve inch aan extra schermruimte, en wij vonden het een bescheiden verbetering ten opzichte van het klassieke iPad-schermformaat. Het zal je leven of je kijkgewoonten niet veranderen, maar het is fijn om meer scherm-lichaamswaarde te zien op het instapmodel van de iPad.

 • 10.2 inch scherm biedt een bescheiden winst ten opzichte van het klassieke 9,7-inch formaat

 • Helder en kleurrijk, maar kies de iPad Air om serieus te tekenen

Apple Pencil

Als je van plan bent om de Apple Pencil te gebruiken is dit mogelijk op de iPad 2019. Als er het meeste uit wilt halen, dan raden we je aan om te kijken naar iPad Air 10.5 inch.
Je gaat echter meer uit de 10.5 inch iPad Air halen als je van plan bent de Apple Pencil serieus te gebruiken. Het volledig gelamineerde display verkleint de ruimte tussen het scherm en het glas, zodat het lijkt alsof je direct op het display tekent. Het scherm van de iPad 10.2 wordt niet zo strak tegen het glas gedrukt, waardoor de punt van de Pencil een beetje lijkt te zweven.

Opvallende specificaties iPad 2019

 • Dezelfde A10-chip en 32GB/128GB opslagruimte als de vorige iPad

 • Extra RAM en kleine prestatieverbeteringen 

 • De camera werkt prima voor zowel foto’s, ook voor AR-games

Batterijduur iPad 2019

De iPad 2019 heeft dezelfde uitstekende batterijduur als zijn voorganger, waardoor je eenvoudig 10 uur video’s achter elkaar kunt afspelen of kunt surfen op het internet.

 • Dezelfde geweldige batterij van 10 uur aan een stuk wanneer je op het web surft of een video afspeelt.

THIS IS FORZA

Is dit de iPad voor jou? Je kunt de refurbished iPad 2019 kopen als refurbished device. We kunnen daarbij aanraden om te kiezen voor een partij die beschikt over het Keurmerk Refurbished. Forza refurbished is dé Apple refurbished specialist met Keurmerk Refurbished. Het grootste gamma refurbished iPhones en iPads vind je hier voor de scherpste prijs. Daarbij geniet je van 2 jaar garantie op het gehele toestel, dus óók de batterij. Neem vooral eens een kijkje in de webshop van Forza voor de actuele prijs van de iPad 2019 of andere devices. 

Geef een reactie