glazen schuifdeur
Nieuws

Elk seizoen van de buitenwereld genieten

Het weer in Nederland is de laatste jaren all over the place. We hebben zojuist een tweede hittegolf achter de rug die een record verbrak. Het is namelijk nog nooit eerder voorgekomen (voor zover we weten) dat er zo laat nog zulke temperaturen werden bereikt. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, maar door het wisselende weer vind ik het erg lastig. In het voorjaar schijnt de zon al heerlijk. Dan wil ik buiten gaan zitten, maar het frisse windje zorgt ervoor dat ik een koudje vat. Zo is er elk seizoen wel iets waardoor het lastig is om zorgeloos van de buitenwereld te genieten. Maar! Ik heb afgelopen week een overkapping laten plaatsen over mijn terras en ik kan je vertellen: het is geweldig! Nu kan ik echt elk seizoen van de buitenwereld genieten.

Prachtig uitzicht

Na lang twijfelen heb ik recentelijk de knoop doorgehakt: er moest een overkapping komen. Er waren wel een paar eisen die ik had voor de overkapping. Ik had namelijk van mijn terras een prachtig uitzicht over mijn tuin. Daar wilde ik wel van blijven genieten. Daarom moest er een glazen schuifdeur komen. Dan kan ik altijd nog lekker naar buiten kijken – ongeacht het weer. Bovendien maakt zo’n schuifdeur het ook simpelweg makkelijker om van binnen naar buiten te lopen. Dat is in de zomer dan wel weer zo prettig. Dat was mijn eerste eis en totaal geen probleem. Maar ik ben nog niet klaar!

Niet te heet

Naast een glazen schuifdeur wilde ik ook niet dat de overkapping mijn terras omtoverde in een soort sauna in de zomer. Het hoeft geen kas te zijn. Natuurlijk mag de temperatuur wel ietsje hoger zijn. Dat is normaal in een serre. Maar een te hoge temperatuur kan ik niet verdragen. Gelukkig kwam de behulpzame medewerker van Tuinmaximaal met de oplossing: een pergola zonwering! Dit is een automatische zonwering die verwerkt zit in de overkapping. Hierdoor krijgt je alsnog licht binnen, maar niet de ondragelijke hitte. Dat paste perfect bij mijn wensen en eisen voor een overkapping, dus die heb ik ook gelijk besteld.

Helemaal verliefd

Inmiddels staat de overkapping dus ongeveer een week in mijn tuin. Ik ben helemaal verliefd erop! Het verbaast me dat ik deze beslissing niet eerder heb genomen. Nu kan ik echt altijd en op elk moment lekker naar de buitenwereld staren. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat er in de nabijgelegen bosjes en struiken behoorlijk wat muisjes actief zijn de afgelopen dagen. ‘s Avonds zat ik namelijk nog even lekker met een kopje thee naar buiten te staren. Ineens zag ik mijn kat sluipen naar een struik. Een paar minuten later was er een hoop kabaal en mijn kat kwam weer tevoorschijn met zo’n beestje in zijn bek. Ach, de natuur hè? 

In ieder geval. Ben jij net als ik gek op de natuur? Kan je uren staren naar de omgeving, maar verpesten de weersomstandigheden dit? Kijk dan of een overkapping/serre iets voor jou is! Ik ben helemaal fan!

Geef een reactie