Nieuws

Gun jezelf je favorieten

Het is nu al tijden een echte hype. Of kan ik beter zeggen: een gewoonte geworden? Misschien kan je inderdaad niet meer spreken van een fase en zal het altijd blijven. Series kijken. Heerlijk een weekend lang bingewatchen. Zeker, er zullen nog best wel wat mensen zijn die er niet aan meedoen. Maar als je eenmaal een goede serie ziet en je hebt er alles van gezien, kan je eigenlijk niet wachten totdat je een andere serie vindt die je net zo goed vindt. Ik heb inmiddels best wat series gekeken, maar mijn favorieten zijn toch wel Homeland, The Crown en Game of Thrones. Er zijn ook wel series geweest waar ik ben afgehaakt. Als je eenmaal gewend bent geraakt aan een bepaalde mate van kwaliteit, word je nu eenmaal veeleisender. Dus als er niets anders is dat ik boeiend vind en ik heb toch zin om een serie te kijken, kijk ik wel eens een favoriete serie opnieuw. Ik gun mezelf dat gewoon.

Fan

Dat is misschien wel een van de kenmerken van fan zijn: dat je het niet vaak genoeg kan zien en horen. Ik moet wel toegeven dat ik bijvoorbeeld bij bepaalde platen die ik door mijn leven heen grijs heb gedraaid, tegenwoordig niet meer vaak opzet. Hoe fan ik dan ook van de muziek was, blijkbaar heb ik dan toch een soort max bereikt. Het is niet zo dat ik er niet meer naar kan luisteren, maar de behoefte aan het luisteren is dan toch ernstig gedaald. Het is wel leuk om af en toe door je collectie te gaan en je weer te herinneren dat je het zo goed vond en dat je het zo vaak draaide. Het markeert vaak een bepaalde fase uit je leven. Muziek is sowieso een sterke herinneringsdrager. Bijvoorbeeld de liedjes die hits waren toen je voor het eerst echt verliefd was. Als die liedjes langskomen op de radio, krijg ik soms een vleugje van het gevoel terug wat ik toen had. Nostalgie!

Regel een goede verbinding

Wat wel belangrijk is bij het kijken van je favoriete series en het beluisteren van muziek, is een goede verbinding hebben met internet. Ja lijkt me logisch zeg je dan, maar het kan zomaar voorkomen dat je bij het afsluiten van je nieuwe abonnement voor internet en tv er niet op hebt gelet of je nieuwe provider eigenlijk wel in jouw buurt kan leveren. Zo had ik een keer per ongeluk bij de voor mij verkeerde provider een abonnement afgesloten. Oeps. Daarom ga ik nu altijd naar de onafhankelijke vergelijkingssite internetvergelijken.nl, omdat je daar dat probleem meteen kan uitsluiten. Je vult gewoon je postcode in en je krijgt dan alleen de aanbiedingen te zien van de providers waar jij internet van kan afnemen. Wel een belangrijk puntje dus om mee te nemen de volgende keer dat je je abonnement uitkiest.

Geef een reactie