Nieuws

Handige artikelen voor je eigen bedrijf

In de afgelopen periode zijn, ondanks een grote klap op de economie, een hoop nieuwe bedrijven en ondernemingen opgestart. Juist doordat veel mensen hun 'echte' baan verloren door de coronacrisis werden zij alleen maar creatiever en begonnen velen een tweede carriere vanuit huis. Massaal realiseerde men zich hoe makkelijk het tegenwoordig is om van je hobby je werk te maken. Schilderen, fotograferen, beeldhouwen, kaarsen maken, mozaieken, maar ook bijvoorbeeld designers en digitale artiesten konden vanuit de veiligheid en gezondheid van hun eigen huis alsnog een zakcentje verdienen. Aan het begin is dat een heerlijke manier om bezig te blijven, maar zo'n bedrijfje groeit al snel een stuk groter dan je misschien in de eerste instantie verwachtte. Hoe zorg je ervoor dat het niet je leven overneemt nu we de ergste piek hebben gehad en het 'normale' leven steeds meer terug begint te komen?

Regel je administratie goed

Het belangrijkste is dat je overzicht houdt in wat je doet en maakt, wat er de deur uit gaat, en hoeveel ervoor in de plaats binnenkomt. Niets is zo overweldigend dan een overwacht grote vraag tegenover minder voorraad, dus hou de cijfers goed in de gaten en hou álles bij wat je doet. Dit zorgt voor organisatie in je bedrijf, in je thuishaven, maar ook in je hoofd, zodat je weet dat alles op orde is en je daarmee ook eerder het werk af kunt sluiten in je vrije tijd, en het niet helemaal in de knoop raakt met je privé-leven.

Zorg voor goede tools

Buiten de materialen die je nodig hebt om je product te maken, komt er natuurlijk een hoop meer kijken. Denk aan bijvoorbeeld het goed verpakken van je product wanneer je het vanuit huis naar je klant opstuurt. Normaal helpt een postkantoor hierbij, maar nu sta je er alleen voor. Om je klanten tevreden te houden wil je natuurlijk wel dat je product heel aankomt. Gelukkig zijn er online goede producten te vinden die hierbij helpen, zoals vulling voor in een doos tegen beschadiging of lange kartonnen kokers om een foto of poster mooi recht te houden.

Vergeet niet te genieten

Als je aan zoiets begonnen bent om een zakcentje te verdienen in de corona tijd, kwam het misschien niet altijd voort uit de meest plezierige situatie. Maar nu alles weer een beetje begint te settlen is het belangrijk om jezelf op de eerste plaats te zetten en af en toe een rustmomentje te pakken. Maar ook om te waarderen dat je voor jezelf hebt kunnen zorgen in deze tijden, en dat het toch ook allemaal wel erg leuk is dat dit kan!

Geef een reactie