Nieuws

Het maken van een stedentrip door Europa 

Reizen is voor veel mensen iets waar ze erg van houden. Door het jaar heen is het als je een vaste baan hebt vaak lastig om te reizen. Wanneer je een hoop verschillende plekken wilt zien in de korte periode dat je vakantie hebt, is het aan te raden om een stedentrip te doen. Dit is een manier van reizen waarbij je enkele dagen in een stad zult verblijven om vervolgens door te reizen naar een andere stad. Zo kun je een hoop verschillende plekken leren kennen en meerdere culturen zien. Er is een grote keuze, maar welke steden kun je nou echt niet missen?

 

Het bezoeken van Krakau

Krakau is een stad die zich bevindt in het land Polen. Een stedentrip Krakau is erg aan te raden, door de grote geschiedenis die de stad heeft. De stad is de op een na grootste stad van Polen en wordt jaarlijks enorm veel bezocht door toeristen. Dit komt voornamelijk door de leuke sfeer die er hangt en de mooie uitstraling. De stad heeft een middeleeuws centrum waar je heerlijk kunt eten. Er zijn in de omgeving een aantal bijzondere activiteiten te ondernemen. Zo ligt één van de bekendste concentratiekampen in de omgeving. Ook is het aan te raden om het kasteel van Wawel te bezichtigen. Dit is een kasteel die meer dan 1000 jaar geleden is gebouwd, liggend in het huidige stadscentrum. 

 

Een stedentrip naar lissabon

Lissabon is een stad die waarschijnlijk de meeste mensen wel kennen. Het is de hoofdstad van Portugal en ook deze stad trekt jaarlijks een hoop toeristen. Anders dan Krakau is het een stad waar het vaak lekker weer is, zeker ten opzichte van Nederland. Een stedentrip Lissabon is erg aan te raden vanwege de sfeervolle straatjes en de vele leuke activiteiten die je er kunt ondernemen. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is het inmense Praça do Comércio. Dit is het grootste en bekendste plein wat je in Lissabon kunt vinden en wordt ook het paleisplein genoemd. Je kunt hier namelijk ook het Ribeira paleis vinden. Het plein ligt aan de rivier de Taag, waar ook een hoop leuke wandelroutes te vinden zijn. Gedurende de avond komt het plein tot leven en is er ook voor de jongeren een hoop leuks te doen. Je kunt in de stad ook fietsen huren. Zeker als je maar enkele dagen in de stad bent is dit erg aan te raden. Op deze manier kun je namelijk in een korte periode een hoop van de stad zien.

Geef een reactie