Nieuws

Hoe verzorg ik mijn nagels?

Jaren koos ik voor kunstnagels omdat ik graag mooie lange nagels wilde. Ik begon met acrylnagels en later koos ik voor solarnagels. Dit zijn de type kunstnagels waar je voor kan kiezen dit is de stof waar je kunstnagel van is gemaakt. Bij mijn nieuwe baan is het niet gewenst om kunstnagels te hebben dus ben ik gestopt met het dragen van de kunstnagels. Maar ik wilde wel die mooie lange nagels. Dus ben ik gaan kijken naar hoe verzorg ik mijn nagels zodat ze van naturen lang en stevig zijn.

 

De basis

Het eerste wat ik leerde was dat je altijd je nagels moet vijlen en daarvoor moet je een goede scherpe vijl gebruiken. Als je de nagels knipt dan heb je eerder kans op dat de nagels gaan splijten. Ik vind een leuke nagellak altijd mooi en verzorgd staan op mijn nagels. Toen ik kunstnagels had ging daar ook altijd een laagje gellak overheen want dat bleef dan 3 weken zitten. Met ik nu dan gellak kopen? Daar moest ik eerst over nadenken misschien dat ik dit later wel doe. Vergeet nooit als je de nagels lak om eerste een base coat te gebruiken want dan blijft de lak langer en mooier op je nagels. Het is ook altijd goed om een dagje geen nagellak te dragen want dan kunnen de nagels goed ademen. En door die zuurstof groeien je nagels mooi en stevig.

 

Laten groeien

Omdat ik zo’n lange tijd kunstnagels heb gehad koos ik ervoor om een paar weken geen nagellak te gebruiken. Wel koos ik voor een goede nagelverharder. Deze nagelverharder moet je in 3 stappen gebruiken; de eerste dag beng je de eerste laag aan, de tweede dag een tweede laag en de derde dag moet je de lak eraf halen voor één hele dag. Deze stappen herhaal je net zolang tot jij vind het juiste resultaat is behaald. Je kan ook beter voor nagellak remover kiezen waar geen aceton in zit, dit is beter voor je nagels. Verzorg ook goed je nagelriemen dit kan je doen om voor het slapen je nagels goed in te smeren met olie of crème. Tegenwoordig zijn deze crèmes en olietjes bij veel verschillende winkels krijgen dus je kan kiezen wat jij het fijnst vindt. En bij verzorgde nagels horen ook verzorgde handen vind ik dus fijn iedere dag lekker mijn handen in te smeren met handcrème. Zorg voor routine die voor jou werkt en je zult snel resultaat zien.

Geef een reactie