internet
Nieuws

Je productiviteit optimaliseren

De huidige cultuur is steeds flexibeler maar de wereld gaat ook steeds sneller. We zijn constant aan het multitasken en proberen een drukke carrière te combineren met een sociaal leven, sporten, familie, kinderen etc. Om deze redenen hebben we bijna allemaal het gevoel constant druk te zijn. Het optimaliseren van onze productiviteit is daarom steeds belangrijker. Velen van ons proberen dit tegenwoordig te doen door te multitasken. Het was een tijd een ontzettend populair wordt. Het zou ontzettend effectief zijn omdat je meerdere taken tegelijkertijd kon doen. Desondanks werd het al snel duidelijk dat het in werkelijkheid geen hele effectieve manier was om te werken. Doordat je focus constant verdeeld is werk je veel minder effectief waardoor je, alhoewel je het gevoel hebt veel te doen in werkelijkheid minder gedaan krijgt. 

Multitasken werkt niet

Desondanks zijn er natuurlijk in werkelijkheid wel effectieve manieren om je productiviteit te optimaliseren. In dit artikel bespreken we een aantal van de beste manieren om je productiviteit omhoog te helpen. De eerste tip die ik wil geven is het organiseren van je werkplek en het aanschaffen van effectief internet. Door je werkplek te organiseren kun je al heel veel productiviteit creëren. Je zorgt er natuurlijk voor dat je weet waar alles is zodat je geen tijd spendeert met zoeken. Maar wat nog belangrijker is, is dat een georganiseerde werkplek een georganiseerd hoofd betekent. Je zult in een schone opgeruimde ruimte merken dat je helderder denkt.

Snel internet voor productiviteit

De tweede tip is zoal ik aangaf snel internet. Bijna al ons werk tegenwoordig heeft goed internet nodig. Het is daarom ontzettend belangrijk om goed en snel internet te hebben. Wanneer je langzaam internet hebt zal het niet alleen je werksnelheid verminderen doordat alles langzamer laat. Het zal in werkelijkheid ertoe leidden dat sneller gefrustreerd raakt en daardoor stopt met werken. Wees daarom niet te zuinig als het gaat om investeren in internet. Check of je werklocatie een glasvezel aansluiting heeft. Dit is de snelste internetmogelijkheid op dit moment. 

De laatste manier op je productiviteit te verbeteren is planning. Dit is logisch maar kan een groot verschil maken als je het effectief uitvoert. Door elke avond een planning te maken van je volgende dag weet je wat je gedaan wilt krijgen en waar je aan toe bent. Dit vermindert afleidingen en maakt je productiever. Op deze manier werk je effectiever dan andere mensen en optimaliseer je je dagen. Heel veel succes. 

 

Geef een reactie