Nieuws

Waarom elektrische zonneschermen handig zijn

Zonneschermen zijn een belangrijke toevoeging aan je huis. Een zonnescherm helpt niet alleen tegen zonlicht maar het helpt bijvoorbeeld ook bij temperatuur controle en privacy. Door de vele voordelen is het elektrische zonnescherm in opkomst. Het is een goedlopend product dat je huis een luxere uitstraling geeft en dat is wel goed om te weten.

Handmatig of elektrisch?

Het enige verschil is de bediening van het scherm. Een handmatig zonnescherm moet je bedienen met een stang van slinger. Door hieraan te draaien breng je het scherm omhoog of omlaag. Maar voor wie liever lui dan moe is heb je tegenwoordig ook de elektrische variant. Bij een elektrisch zonnescherm zit er een motortje in het scherm die ervoor zorgt dat het scherm omhoog of omlaaggaat met één druk op de knop. Zelfs deze schermen worden tegenwoordig al overtroffen want er zijn al schermen die via je telefoon bediend kunnen worden. Zo kun je zelfs als je niet thuis bent je zonnewering beheren. Superhandig als het ineens heel hard begint met waaien.

Nadelen

Hoewel het elektrische zonnescherm meer voordelen dan nadelen kent is het toch belangrijk de nadelen even te benoemen. Een elektrisch zonnescherm is in de aanschaf namelijk niet goedkoop. Daarnaast kan het ook voorkomen dat het motortje kapotgaat waardoor het scherm niet meer in- of uitgeklapt kan worden. Bij een handmatig scherm kan dit dan weer niet voorkomen. De kosten van een monteur om dit te repareren zijn ook niet mis. Nu het elektrische zonnescherm zo in opkomst is verwachten winkels dat de prijzen wat zullen dalen.

Zonne-energie

Makkelijk én goed voor het milieu. Tegenwoordig bestaan er ook zonneschermen die lopen op zonne-energie. Een veel voorkomende drempel om een elektrisch zonnescherm aan te schaffen is namelijk het boren en gootjes leggen voor de stroomtoevoer. Bij zonneschermen die op zonne-energie lopen heb je dat probleem niet. Er wordt een zonnepaneel op de cassette geplaatst, waardoor het zonnescherm zichzelf van stroom voorziet. Hierdoor is de aansluiting en montage veel makkelijker en goedkoper. Mensen die een beetje handig zijn kunnen zo’n scherm gemakkelijk zelf ophangen.

Tegenwoordig worden er steeds meer dingen ontwikkeld met een alternatieve energiebron. Niet alleen zonne-energie wordt veel vaker gebruikt, maar ook windenergie of energie dat uit water wordt omgezet is de toekomst. Doordat de fossiele brandstoffen opraken is het inmiddels noodzakelijk om alternatieve manieren te vinden om alles en iedereen van stroom te voorzien. Dit is een lang proces, maar zal uiteindelijk de moeite waard zijn.

Geef een reactie